Зеленський пригрозив слугам народу - дав депутатам один рік
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський пригрозив слугам народу - дав депутатам один рік

Зеленський пригрозив слугам народу - дав депутатам один рік
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський заявив, що не планує ламати створену ним партію "Слуга народу", але готовий розпустити Верховну Раду, якщо монобільшість буде влаштовувати конфлікти та скандали, передає ONLINE.UA.

Журналісти поцікавилися у президента, чи не свідчить деякий розкол у "Слузі народу", що він не жорстко побудував політичну вертикаль.

"Не жорстко, тому що в нас демократія, тому що люди їх обирали. Так, вони перемогли завдяки мені, завдяки підтримці суспільства мого прізвища і завдяки тому, що багато з них щось значать – а багато з них професіонали – щось значать у своїх регіонах чи містах. Я не хочу ламати цю партію. Вони знають моє відношення: якщо вони почнуть їсти один одного, я через рік їх розпущу. Це факт", - наголосив президент.

Зеленський також нагадав, що ми живемо в парламентсько-президентській республіці – президент має приходити максимум на 5 років.

"Жорстка вертикаль – це тримати кримінальні справи на будь-яких людей, якими ти керуєш. Це папочки. Це як робила вся (попередня – ред.) влада. Або зміна устрою.У мене немає повноважень – чесно. У мене є авторитет – і я можу сказати тому чи іншому міністру "ай-яй-яй, що ти робиш". Але ж я не можу (щодо) кожного його зама казати: "Ні, цього не бери, бери цього". Призначив він людину – треба дати певний час, вони побудують свої команди, вони почнуть працювати ручками", - додав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, український  президент розповів, у чому помиляється його попередник  — Петро Порошенко. Зеленський вважає, що той забув про завершення своєї президентської каденції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?