Зеленський прийняв остаточне рішення щодо Донбасу - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський прийняв остаточне рішення щодо Донбасу - що відомо

Зеленський прийняв остаточне рішення щодо Донбасу - що відомо
Джерело:  online.ua

У четвер, 30 липня, президент України Володимир Зеленський прийняв остаточне рішення щодо того, хто буде представляти Україну в ТКГ по мирному врегулюванню ситуації в Донецькій і Луганській областях. Він підписав розпорядження, яким звільнив колишнього президента Леоніда Кучму від виконання обов'язків керівника української делегації в Тристоронній контактній групі, а на його місце призначив першого українського лідера Леоніда Кравчука. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ОП.

"Уповноважити Президента України в 1991 - 1994 роках Кравчука представляти Україну в Тристоронній контактній групі щодо мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях. Кравчук здійснює діяльність, передбачену цим Розпорядженням, на громадських засадах", - йдеться в розпорядженні Зеленського.

Як відомо, рішення про призначення Кравчука було прийнято 30 липня. Сам колишній президент України вже прокоментував це рішення. Він запевнив, що робитиме все можливе "до останнього подиху" для досягнення миру на Донбасі.

Нагадаємо, Кучма представляв Україну в ТКГ з самого початку війни на Донбасі. 3 червня 2019 року його очолив українську делегацію. Вже сьогодні, 30 липня, в Офіс українського глави запросили на розмову першого президента України Леоніда Кравчука. Розмова стосувалася призначення Кравчука на місце глави української делегації на мінських переговорах в Тристоронній контактній групі. Сам Кравчук до цього моменту запевняв, що ніякої розмови між ним і Зеленським з приводу призначення не було. Колишній український лідер при цьому зазначав, що буде радий призначенням Резнікова на пост глави делегації України в ТКГ.

Важливо відзначити, що недавно Україна включила в переговори ТКГ по Донбасу чотирьох представників ОРДЛО. Окремі райони Донецької області тепер представляють журналісти Денис Казанський і Сергій Гармаш, окремі райони Луганщини - голова Міжнародної громадської організації, юрист Вадим Горан і лікар Костянтин Лібстер. Це рішення викликало обурення у команди Путіна, де хотіли щоб в цьому процесі брали участь тільки призначені Кремлем російські громадяни - представники так званих "ЛНР" і "ДНР".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Верховній Раді відреагували на рішення Зеленського по Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?