Буде більш ніж корисним - у Верховній Раді відреагували на рішення Зеленського по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Буде більш ніж корисним - у Верховній Раді відреагували на рішення Зеленського по Донбасу

Буде більш ніж корисним - у Верховній Раді відреагували на рішення Зеленського по Донбасу
Джерело:  Укрінформ

Після того, як другий президент України Леонід Кучма вирішив піти у відставку з поста керівника делегації Києва в Тристоронньої контактній групі, український лідер Володимир Зеленскйі запропонував призначити на пост глави делегації України в ТКГ Леоніда Кравчука або віце-прем'єра Олексія Резнікова, який зараз є заступником глави української делегації в ТКГ. Останній підтримав ініціативу Зеленського призначити главою ТКГ Кравчука. Схвалив цю пропозицію президента і спікер Верховної Ради Дмитро Разумков. Він вважає, що Кравчук буде більш ніж корисним в переговорному процесі. Про це Разумков заявив на прес-конференції під час офіцільний візиту до Харкова 30 липня, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Я переконаний, що будь-які зміни повинні йти на користь нашої держави. Якщо ми говоримо про Леоніда Макаровича, то це людина з великим досвідом - він буде більш ніж корисний в цьому процесі", - вважає спікер ВРУ.

Також Размуков подякував Леоніду Кучму, який довгий час докладав максимум своїх зусиль і ділився своїм досвідом в рамках роботи в ТКГ по Донбасу.

Нагадаємо, Кучма представляв Україну в ТКГ з самого початку війни на Донбасі. 3 червня 2019 року він очолив українську делегацію. Вже сьогодні, 30 липня, в Офіс українського глави запросили на розмову першого президента України Леоніда Кравчука. Розмова, ймовірно, буде стосуватися призначення Кравчука на місце глави української делегації на мінських переговорах в Тристоронній контактній групі. Сам Кравчук до цього моменту запевняв, що ніякої розмови між ним і Зеленським з приводу призначення не було. Колишній український лідер при цьому зазначив, що буде радий призначенню Резнікова на пост глави делегації України в ТКГ.

Важливо відзначити, що недавно Україна включила в переговори ТКГ по Донбасу чотирьох представників ОРДЛО. Окремі райони Донецької області тепер представляють журналісти Денис Казанський і Сергій Гармаш, окремі райони Луганщини - голова Міжнародної громадської організації, юрист Вадим Горан і лікар Костянтин Лібстер. Це рішення викликало обурення у команди Путіна, де хотіли щоб в цьому процесі брали участь тільки призначені Кремлем російські громадяни - представники так званих "ЛНР" і "ДНР".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що з півночі 27 липня на Донбасі почав діяти режим повного і всеосяжного припинення вогню, про який домовилися на засіданні Тристоронньої контактної групи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?