Зеленський прогнувся - експерт прокоментував гучну відставку Кабміну
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський прогнувся - експерт прокоментував гучну відставку Кабміну

Зеленський прогнувся - експерт прокоментував гучну відставку Кабміну
Джерело:  24 канал

4 березня український парламент підтримав відставку глави Кабміну України Олексія Гончарука. Що важливо розуміти, за таке рішення проголосували 353 народних обранців, жоден народний обранець не проголосував проти. Фінансовий експерт Тарас Козак звернув увагу громадян України на те, що відставка Гончарука може не призвести до посилення Кабміну, а популістські випади Зеленського не є підставою для відставки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

За словами експерта, претензії глави держави до колишнього уряду полягали у тих речах, які від нього не залежали. Комунікація справді була провалена, але це також не є причиною для оновлення уряду. Козак стверджує, що відставка була надумана, а реальні причини були іншими.

"Найбільш одіозні прізвища, як Аваков, залишаються на посаді. Якщо в цьому уряді будуть присутні прямі представники від олігархів, то це не буде оновлення уряду. Це – прогинання президента під певних осіб", - каже Козак.

Він також звернув увагу на те, що представник партії "Слуги народу" назвав лише одну претензію до уряду – недостатня комунікація уряду з парламентом. Все інше було фактично похвалою, оскільки корупція на рівні топ-чиновників реально знизилась.

"Корупції не було і це величезне досягнення, тому що економіка, побудована на корупції, не може існувати", – підкреслив фахівець.

На думку Козака, глава держави піддався на популістичні заяви.

"Якщо трохи глибше розібратися, то можна цілком розуміти, що надходження від митниці зменшилися за причинами, з яких не на всі може впливати керівництво митниці. Зокрема, чим менший курс долара, тим менше надходжень в країну", - пояснив фінансист.

Він також додав, що закиди про промисловий потенціал, який "під загрозою" є недоречними з тієї причини, що експортери кричать про низький курс. Як ми знаємо, уряд на курс не впливає.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Зеленський висунув Шмигалю жорстку вимогу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?