Зеленський пропонує забрати в скандального ОАСК частку повноважень
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський пропонує забрати в скандального ОАСК частку повноважень

Зеленський пропонує забрати в скандального ОАСК частку повноважень
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський запропонував новий законопроєкт, який обмежує повноваження Окружного адміністративного суду Києва, що відомий скандальним суддею Павлом Вовком. З його підсудності пропонують виключити оскарження рішень Кабінету міністрів, Нацбанку, а також низки інших центральних органів виконавчої влади. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на зареєстрований у парламенті документ.

За оприлюдненими даними, у середу, 17 лютого, проєкт спрямували на розгляд профільного комітету. Верховна Рада зареєструвала його напередодні, 15 лютого.

Згідно з оновленим рішенням, такі процеси передаватимуть на розгляд Верховного Суду як суду першої інстанції. Розгляд відбуватиметься у складі колегії Касаційного адміністративного суду не менш ніж з 5 суддів.

Адміністративні справи, які торкаються законності та відповідності правовим актам вищої юридичної сили нормативно-правових актів міністерств, НБУ, інших органів виконавчої влади найвищого рівня, розглядатиме колегія Касаційного адміністративного суду у складі не менше 3 суддів.

Велика Палата Верховного Суду стане судом апеляційної інстанції.

Одночасно у законопроєкті говориться про уточнення терміну “нормативно-правовий акт” задля подальшої роботи Кодексу адміністративного судочинства в Україні.

Проєкт закону повинен ввести “належний високий рівень суддівського розгляду” справ про оскарження рішень неодноразово згаданих вище органів.

Як повідомляв ONLINE.UA, 15 лютого член команди українського лідера Володимира Зеленського та віцепрем'єр-міністр – міністр з питань тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков виступив з важливою заявою – він звернув увагу на те, що Україна не може відмовитися від Мінських угод, однак, за його словами, текст документа потребує модернізації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?