Зеленський просить про невідкладну допомогу президента Кореї - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський просить про невідкладну допомогу президента Кореї - що сталося

Зеленський просить про невідкладну допомогу президента Кореї - що сталося
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський і президент Республіки Корея Мун Чже Ін в ході телефонної розмови 10 квітня детально обговорили питання поточної ситуації та глобальної і регіональної протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Окрім того, глава української держави попросив корейського колегу про невідкладну допомогу. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ОПУ.

"Бажаю витримки та сил усім громадянам Республіки Корея, особливо тим, хто постраждав і втратив близьких унаслідок поширення пандемії коронавірусу. Бажаю якнайшвидшого одужання усім хворим", - наголосив український лідер.

Володимир Зеленський високо оцінив досвід та ефективність заходів, яких вживає Республіка Корея задля стримування пандемії. Глава держави подякував за оперативне реагування південнокорейських компаній у питаннях закупівлі медичного обладнання та засобів індивідуального захисту, необхідних Україні для боротьби з коронавірусом.

"Вдячний Кореї за швидке виконання контракту з продажу 100 тисяч ПЛР-тестів. Їх уже використовують в українських лікарнях. Нам важлива ваша підтримка в цьому питанні", - підкреслив президент України.

Окрім того, сторони обговорили надання гуманітарної допомоги Україні у вигляді медичного обладнання. Окрему увагу президенти приділили питанням подальшого розвитку торговельно-економічної взаємодії, а також висловили задоволення зростанням товарообігу між країнами попри негативні наслідки пандемії для світової економіки.

"COVID-19 не має знищити систему міжнародної торгівлі та економічні зв’язки, що існують. Україна – надійний партнер. Сподіваюся на подальший розвиток економічних зв’язків та залучення інвестицій південнокорейських компаній", - наголосив український лідер.

Також сторони відзначили успішний досвід реалізації корейських інвестиційних проектів в Україні, зокрема в агропромисловій сфері. Окрім того, сторони домовилися активізувати політичний діалог та здійснити обмін візитами після завершення пандемії.

Як повідомляв ONLINE.UA,  у Міністерстві охорони здоров’я розкрили, який показник  летальності має спалах коронавірусної інфекції в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?