Зеленський проведе переговори з президенткою ЄК після недавнього скандалу
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський проведе переговори з президенткою ЄК після недавнього скандалу

Зеленський проведе переговори з президенткою ЄК після недавнього скандалу
Джерело:  online.ua

27 травня президент України Володимир Зеленський і очільниця Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн проведуть телефонні переговори. Це буде їх перша розмова після недавнього скандалу з відмовою від участі глави ЄК в Кримській платформі.

Джерело: Укрінформ

Офіційний представник Єврокомісії Ерік Мамер уточнив, що телефонна розмова Зеленського і Урсули фон дер Ляєн відбудеться в другій половині дня. Він не оприлюднив порядок денний. Керівник Офісу Президента України Ігор Жовква раніше уточнював, що під час розмови Зеленського з главою ЄК мова піде про безпеку і підтримки з боку ЄС України.

Що відомо про скандал в ЄС навколо України

Зеленський запросив Урсулу фон дер Ляєн до Києва для участі у святкуванні 30-річчя незалежності України, а також в саміті Кримська платформа, який запланований на 23 серпня. Але у відповідь на запрошення український лідер отримав відмову, яку підписав глава кабінету фон дер Ляєн Бьорн Зайберт, а не сама президентка Єврокомісії, як це передбачено протоколом.

Головною причиною відмови від участі в Кримському саміті команда керівниці ЄК назвала занадто завантажений графік. Але європейські дипломати вважають, що це відмовки, за якими криється небажання підтримувати Україну. Вони нагадали, що 23 та 24 серпня Брюссель і інститути ЄС перебувають на літніх канікулах, тому ніякі накладки заходів неможливі.

В ЄС спростували зв'язок між підтримкою Києва і відмовою президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн їхати на святкування 30-річчя незалежності України. Представник Єврокомісії Ерік Мамер стверджує, що ЄС в Києві буде представлений на належному рівні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?