Інцидент зі стільцем на переговорах Ердогана і глави ЄК викликав резонансний скандал
Категорія
Політика
Дата публікації

Інцидент зі стільцем на переговорах Ердогана і глави ЄК викликав резонансний скандал

Інцидент зі стільцем на переговорах Ердогана і глави ЄК викликав резонансний скандал
Джерело:  online.ua

Переговори турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана, голови Євроради Шарля Мішель і президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн закінчилися резонансним скандалом. Очільниці ЄК не видали стілець, що її обурило. Інцидент потрапив на відео і викликав жорстку реакцію в Брюсселі.

Джерело: Twitter німецького члена Європарламенту Сергія Лагодінского

На відео, опублікованому в мережі, видно, що при зустрічі Ердогана з Мішелем і Урсулою фон дер Ляєн виник незручний момент, коли голові Єврокомісії не дісталося стільця. Вона була здивована і не змогла приховати свого обурення.

Зрештою їй запропонували сісти на диван, на певній відстані від Ердогана і Мішеля, навпроти міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу, який займає більш низький статус за дипломатичним протоколом.

Деякі члени Європарламенту впевнені, що Ердоган навмисно створив цей казус через те, що Урсула фон дер Ляєн різко критикує його за вихід з Стамбульської конвенції щодо захисту жінок.

Як відреагували на скандал в Брюсселі

Офіційний представник ЄК Ерік Мамер вже прокоментував скандальний інцидент зі стільцем. За його словами, фон дер Ляєн доручила своїй команді вжити необхідних заходів, щоб подібний інцидент не повторювався в майбутньому.

Команда фон дер Ляєн також звернулася до турецькій стороні, яка організовувала зустріч, з вимогою пояснити, чому президентці ЄК не запропонували стілець і виділили інше місце. Анкарі нагадали, що дипломатичний протокол щодо президентки Єврокомісії точно такий же, як і в відношенні президента Європейської ради.

Як коментують у Туреччині скандал з Урсулою фон дер Ляєн

В адміністрації турецького президента виправдалися за скандальний інцидент. В Анкарі заявили, що зустріч, можливо, пройшла не в тому приміщенні, де планувалася, через що Урсулє фон дер Ляєн не вистачило стільця.

У Ердогана стверджують, що цей випадок не є показником порушення прав жінок. Кажуть, що просто так вийшло.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?