Зеленський провів екстрені переговори з керівництвом ЄБРР- що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський провів екстрені переговори з керівництвом ЄБРР- що сталося

Зеленський провів екстрені переговори з керівництвом ЄБРР- що сталося
Джерело:  online.ua

24 липня глава держави Володимир Зеленський провів екстрені телефонні переговори з виконувачем обов'язків президента Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Юргеном Рігтерінком та віце-президентом ЄБРР Аланом Пію. Варто звернути увагу на те, що Юрген Рігтерінк похвалив важливі реформи в Україні, згадавши про боротьбу з корупцією, ухвалення законів про концесію, про ринок землі, про приватизацію, банківський закон, а також призначення нового очільника НБУ. Український лідер наголосив, що в 2019 році портфель проектів ЄБРР в Україні склав 1,1 млрд євро. Президент України зізнався, що розраховує на ще динамічніше нарощування співпраці в поточному році. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ОП.

Володимир Зеленський зазначив, що пандемія коронавірусу ще більш гостро ставить питання фінансування та підтримки ліквідності компаній державного й приватного сектору. Також він згадав про необхідність і надалі інвестувати в розбудову інфраструктури в Україні. Український лідер подякував ЄБРР за постійну підтримку, на що йому відповіли - Європейський банк готовий надавати Україні ще більше підтримки в часи кризи, і за цей рік інвестував в Україну понад 300 млн євро.

Глава держави звернув увагу на те, що наша країна послідовно підтримує співпрацю з міжнародними партнерами, зокрема з МВФ та Світовим банком. Окрім того, Володимир Зеленський запевнив співрозмовників у тому, що зі зміною голови Національного банку України, яким нещодавно був призначений Кирило Шевченко, політика НБУ залишиться такою ж ефективною.

«Я хочу вас запевнити в тому, що НБУ залишиться й надалі незалежною інституцією та проводитиме зважену монетарну політику», – сказав Президент.

Також глава держави висловив сподівання, що ЄБРР продовжить співпрацю з Україною щодо фінансування інфраструктурних проектів.

«Ми дійсно хочемо змін заради українців, радий що це видно й на відстані», – зазначив Володимир Зеленський.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, глава уряду Денис Шмигаль дав ще одну важливу обіцянку українцям та владі ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?