Зеленський провів екстрені переговори з Меркель та Макроном
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський провів екстрені переговори з Меркель та Макроном

Зеленський провів екстрені переговори з Меркель та Макроном
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський провів відеоперемовини з німецькою канцлеркою Ангелою Меркель та французьким лідером Еммануелем Макроном — сторони обговорили можливість відновлення роботи Нормандської четвірки.

Джерело: сайт ОП

Зеленський обговорив з Меркель і Макроном відновлення роботи Нормандської четвірки

Український лідер традиційно подякував офіційним Берліну та Парижу за незмінну позицію на підтримку територіальної цілісності та суверенітету України, а також активну участь у переговорах у Нормандському форматі. Зеленський плекає надію, що Німеччина та Франція будуть продовжувати допомагати Україні.

"Було обговорено подальші кроки з метою мирного врегулювання на Донбасі, а також підготовку до проведення чергового саміту "Нормандської четвірки". Сторони відзначили, що очікують від цього саміту конструктиву та досягнення домовленостей щодо узгоджених послідовних кроків, які зможуть забезпечити встановлення стійкого миру на Донбасі. Лідери трьох держав обговорили пропозиції щодо домовленостей, які могли б бути розглянуті на саміті в Нормандському форматі", - йдеться в повідомленні.

Також Зеленський розповів Меркель і Макрону про безпекову ситуацію на Донбасі, а також про зусилля, яких докладає офіційний Київ та усі українці на шляху до миру.

Офіційні Париж та Берлін похвалили значні практичні кроки української влади з метою врегулювання конфлікту. Політики звернули увагу на те, що їхні команди та країни робитимуть все можливе для мирного врегулювання на Донбасі.

"Учасники зустрічі відзначили важливість дотримання сторонами зобов’язань, узятих на себе в Парижі у грудні 2019 року, та погодилися з необхідністю детального обговорення стану їхнього виконання під час наступного саміту "Нормандської четвірки". Канцлер ФРН Ангела Меркель і Президент Франції Еммануель Макрон пообіцяли порушити ці питання під час своєї розмови з Президентом РФ Володимиром Путіним", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?