Команда Путіна здивувала новим рішенням проти Навального
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Путіна здивувала новим рішенням проти Навального

Команда Путіна здивувала новим рішенням проти Навального
Джерело:  online.ua

11 жовтня стало відомо, що лідера російської попзиції Олексія Навального в тюрмі зняли з профілактичного обліку як схильного до втечі і поставили на профоблік як терориста й екстреміста.

Джерело: Фейсбук-сторінка Навального

Навальному у в’язниці РФ поміняли причину пильного контролю

На офіційний сторінках російського опозиціонера у соціальних мережах повідомляється, що він "змінив червону смугу на зелену".

Як уже згадувалося раніше, Олексій Навального поставили на профілактичний облік як схильний до втечі.

За словами представників політика, тепер комісія одностайно підтримала зняття його з цього обліку, однак одразу ж поставила на інший профоблік як екстреміста й як терориста. Теж одностайно.

"Тож бірки, де мою фізіономію перекреслює червона смуга, я з усього одягу споров. І пришив нові – із зеленою. І влився в численні лави мусульман (для них "екстремістська" смуга і була придумана. 70% тюремних "екстремістів" – вони), націоналістів і футбольних фанатів". Новини це хороші. "Екстремістський" і "терористичний" профобліки не такі виснажливі, як "побєгушнік". Порахував, що фразу "Навальний Олексій Анатолійович, 1976 р.н., незаконно утримується на території ІК-2, загін №2" я вимовив на відеореєстратор +1669 раз (так кожні дві години перевіряють, що ти не втік). І мені це страшенно набридло. А з екстремізмом – кайф. Ніхто не перевіряє", - йдеться в повідомленні Навального.

Також російський опозиціонер жартома зізнався, що боявся, що від нього вимагатимуть цілувати портрети Путіна і вчити напам'ять цитати Медведєва, однак цього не сталося.

"Просто над моїми нарами тепер висить табличка, що я терорист", - підсумував Олексій Навальний.

Що потрібно знати про арешт і ув’язнення Навального

Влітку 2020 року лідера російської опозиції намагалися отруїти "Новачком", підсипавши речовину в чай. Навальний 17 січня цього року повернувся з Німеччини, де він проходив лікування, до Москви.

Літак мав приземлитися в аеропорту "Внуково", але був перенаправлений в "Шереметьєво". На прикордонному контролі в аеропорту Навального затримала поліція.

В управлінні Федеральної служби виконання покарань по Москві заявили, що опозиціонера затримали за ухилення від явки в кримінально-виконавчу інспекцію як умовно засудженого за злочин. 18 січня суд заарештував Навального до 15 лютого.

2 лютого Симоновський суд в Москві в ході виїзного засідання в Мосміськсуді за клопотанням ФСВП замінив політичному конкуренту Путіна умовний термін на 3,5 року на реальний у справі "Ів Роше". Всього відповідно до цього рішення Навальний має провести в колонії загального режиму два роки і вісім місяців.

Читайте також:

  • Навальний описав потужний спосіб боротьби з Путіним.

  • Британія розширила санкції проти Росії через отруєння Навального.

  • Держдеп США відреагував на нове рішення Путіна проти Навального.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?