Зеленський провів переговори з КСУ на тлі одіозного рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський провів переговори з КСУ на тлі одіозного рішення

Зеленський провів переговори з КСУ на тлі одіозного рішення
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський особисто обговорив ситуацію, яка склалася після скандального рішення Конституційного Суду, з його представниками. Зокрема, він провів розмову із головою суду Олександром Тупицьким. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву президентської речниці Юлії Мендель.

За її словами, відповідне рішення поставило під загрозу національну безпеку держави.

"Президент вже розмовляв із головою Конституційного Суду після ухвалення одіозного рішення КС, яке становить загрози національній безпеці. Всі важливі питання обговорювалися, і рішення, ініційовані президентом і підтримані РНБО та Кабінетом Міністрів, ухвалювалися з урахуванням переговорів із суддею Тупицьким", - оголосила вона.

Нагадаємо, напередодні КСУ вирішив визнати некондиційною одну з головних антикорупційних норм у законодавстві. Вона встановлювала кримінальну відповідальність над посадовцями за неправдиві дані у деклараціях. Таким чином, посадовці отримали фактичну "індульгенцію" на викривлене декларування свого майна.

Рішення спричинило цілу бурю обурення й критики, яка лунала всередині України та поза її межами. Наприклад, посли "Великої сімки" звернулися до офіційного Києва із закликом шанувати пройдений шлях і не відкочувати проведені реформи.

Водночас президент Зеленський скликав позачергове засідання Ради національної безпеки у четвер, 29 жовтня.

Як повідомляв ONLINE.UA, КСУ несподівано для всіх висловив ствердну позицію, що декларування доходів осіб, що здійснюють публічну владу, є беззаперечною вимогою у будь-якій сучасній демократичній державі, однак судді звернули увагу на те, що для цього потрібне "ефективне законодавство".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?