Зеленський провів переговори з Макроном після рішення Путіна щодо анексії
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський провів переговори з Макроном після рішення Путіна щодо анексії

Зеленський провів переговори з Макроном після рішення Путіна щодо анексії
Джерело:  online.ua

Ввечері 2 жовтня український лідер Володимир Зелеський провів переговори з французьким колегою Еммануелем Макрон. Президент Франції пообіцяв допомогти Україні відновити її повний суверенітет.

Джерело: сайт Єлисейського палацу

Зеленський 2 жовтня провів переговори із Макроном

Президент Республіки підтвердив своє рішуче засудження незаконної анексії Росією чотирьох українських областей. Він підтвердив рішучість Франції допомогти Україні відновити її повний суверенітет і територіальну цілісність, а також працювати зі своїми європейськими партнерами над новими санкціями, - мовиться у заяві Єлисейського палацу.

Окрім того, французький лідер детально обговорив із президентом України ситуацію в Запоріжжі та засудив затримання російськими військами директора атомної станції.

Глави держав підтвердили нагальню потребу якнайшвидше дозволити ротацію українського персоналу, що забезпечує роботу і безпеку АЕС.

Еммануель Макрон також нагадав про свою прихильність суверенітету України над станцією і прагнення домагатися виведення російських військ з її території, - сказано в заяві.

Окрім того, наголошується, що 3 жовтня французький президент прибуде з візитом до Берліна для робочої зустрічі з німецьким канцлером Олафом Шольцем.

Політики мають намір обговорити нещодавні вибухи на російських трубопроводах в Балтійському морі та нові санкції проти РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?