Військові кремлівської армії масово тікають з Лиману на Донеччині
Категорія
Україна
Дата публікації

Військові кремлівської армії масово тікають з Лиману на Донеччині

Військові кремлівської армії масово тікають з Лиману на Донеччині
Джерело:  online.ua

Військові кремлівської армії кидають позиції та тікають з Лиману на Донеччині. Українські військові опубликували кадри з покинутих позицій та техніку окупантів.

Джерело: "Радіо Свобода"

Окупанти тікають з Лиману

Кадри журналістам передав український військовий з позивний "Еней".

Українські захисники повідомляють окупантам, що вони в оточенні та пропонують здатися.

Військовослужбовці Російської Федерації! Ви оточені, - попереджають їх українські військові.

Ворожі сили натомість масово тікають з Лиманського напрямку. Противник залишає військову техніку, позиції, особисті речі та одяг. Окупанти намагаються врятуватися будь-якими способами.

Поблизу самого Лиману українські військові звільнили 5 населених пунктів, де зараз триває зачистка.

За словами речника Східного угруповання військ Сергія Череватого, угруповання військ РФ в Лимані наразі перебуває в оточенні.

Череватий зазначив, що в оточення потрапили близько 5 або 5,5 тис російських військових.

Там справді наші дані показували, що російське угрупування налічувало кількість в районі 5-5,5 тисяч. Проте, активні бойові дії "відмінусовували" їх бойовий склад, а також деякі групи, які намагалися прорватися. Тобто встановлення точної кількості росіян поки потребує аналізу, щоб назвати точну цифру, - повідомив речник ОК "Схід".

За його словами, спроби росіян "прорватися" досі фіксуються, але не дуже вдалі завдяки діям наших захисників.

Череватий наголосив, що взяття Лиману дуже важливе, адже це дозволить українським військовим деокупувати Кремінну і Сєвєродонецьк.

Це і психологічно важливий момент. Оскільки ЗСУ починають диктувати свою волю, а не тільки відбивати і стояти в обороні, а й переламувати хід бойових дій, - зазначив  Череватий.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?