Зеленський провів раптові переговори з іноземним лідером - у чому причина
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський провів раптові переговори з іноземним лідером - у чому причина

Зеленський провів раптові переговори з іноземним лідером - у чому причина
Джерело:  online.ua

Політичні контакти на вищому рівні тривають попри пандемію коронавірусу COVID-19. У понеділок, 15 червня, український президент Володимир Зеленський провів переговори з канадським прем'єр-міністром Джастіном Трюдо. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс президента України.

За офіційними даними, бесіда почалася зі слів підтримки на адресу Олени Зеленської, у якої діагностували COVID-19. Цей вірус навесні побороли Софі Трюдо, дружина лідера.

"Ми вдячні за гуманітарну допомогу Канади для протидії захворюванню в Україні по лінії Гуманітарного фонду ООН розміром 500 тисяч канадських доларів", - зазначив голова України.

Водночас він розповів, що сподівається на прогрес у візовій лібералізації з Канадою для українців.

"Ми маємо вже зараз окреслити часові рамки початку двостороннього візового діалогу. Можемо розпочати спрощення візового режиму з окремих категорій громадян, наприклад молоді, студентів, як говорили в Торонто торік. Очікуємо на прибуття в Україну групи канадських експертів для моніторингу стану відповідності України візовим критеріям Канади", - додав президент.

Трюдо відповів, складна ситуація не завадить переглянути умови візового режиму між двома країнами. Над цим треба працювати.

Нагадаємо, в Україні станом на ранок 15 червня виявили 31 810 випадків COVID-19. Тим часом у Канаді вже трохи понад 100 тисяч.

Як повідомляв ONLINE.UA, на Банковій спростували інформацію про зараження коронавірусом співробітників Офісу президента України Володимира Зеленського. Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков та радник президента Руслан Демченко, а також інші члени української делегації, які їздили на переговори до Парижа, дійсно здавали тести на коронавірус.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?