Зеленський провів термінові переговори з командою Трампа - у чому річ
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський провів термінові переговори з командою Трампа - у чому річ

Зеленський провів термінові переговори з командою Трампа - у чому річ
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський та очільник Держдепу США Майк Помпео 6 квітня в ході термінових телефонних переговорів детально обговорили питання протидії пандемії. Окрім того, український лідер висловив підтримку офіційному Вашингтону у боротьбі з коронавірусом та співчуття громадянам США, які втратили близьких. Також Володимир Зеленський побажав якнайшвидшого одужання хворим. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ОПУ.

"США зараз в епіцентрі боротьби з пандемією. Поділяю біль тисяч американців, які втратили близьких, щиро бажаю якнайшвидшого одужання тим, хто зараз бореться з хворобою. Впевнений, що США успішно пройдуть через ці випробування. Бажаю вам міцного здоров’я", – наголосив український лідер.

Окрім того, глава держави подякував владі США за виділення цільової допомоги офіційному Києву для боротьби з коронавірусом.

"Вдячний США за виділення цільової допомоги, 1,2 мільйона доларів, на боротьбу з коронавірусом", – підкреслив президент України.

Окрім того, вказано, що політики обговорили можливості отримання Україною від США кредитних гарантій, необхідних для стабілізації економіки – на додаток до ресурсів, які наша держава планує отримати від МВФ, Світового банку та інших іноземних партнерів.

Володимир Зеленський подякував Штатам за незмінну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України як на двосторонньому рівні, так і в межах ООН, а також за послідовну санкційну жорстку політику щодо РФ. Також український лідер детально розповів про ситуацію на Донбасі та виконання домовленостей після зустрічі у Нормандському форматі, яка відбулася у грудні 2019 року.

Варто зазначити, що, згідно з останніми офіційними даними, наразі у США 339 тисяч хворих на коронавірус, з них майже 10 тисяч осіб померли, майже 18 тисяч - вилікувалися.

Як повідомляв ONLINE.UA, секретар Координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 Кирило Тимошенко заявив, що вже цього тижня очікується прибуття в Україну семи літаків зі спецзасобами для протидії COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?