Зеленський провів важливі переговори з Ердоганом - про що домовилися
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський провів важливі переговори з Ердоганом - про що домовилися

Зеленський провів важливі переговори з Ердоганом - про що домовилися
Джерело:  online.ua

У Києві 3 лютого відбулися переговори президента України Володимира Зеленського та турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана. Їх зустріч віч-на-віч тривала кілька годин, після чого прездіенти взяли участь у восьмому засіданні Стратегічної ради високого рівня. За підсумками зустрічі було підписано важливі документи, в тому числі військово-фінансову угоду про співпрацю. Про що домовилися Зеленський і Ердоган стало відомо на пресконференції, яку лідери України та Туреччини дали за підсумками переговорів, передає ONLINE.UA.

Зокрема, Зеленський повідомив, що Україна і Туреччина домовилися прискорити запуск зони вільної торгівлі між країнами.

"Домовилися дати поштовх нашим представникам, які працюють над текстом угоди про зону вільної торгівлі. Відповідний сигнал отримають і представники міжурядової комісії торгово-економічного співробітництва", - уточнив Зеленський.

Також український лідер зазначив, що Київ розраховує на допомогу Туреччині у звільненні українських політв'язнів, які незаконно утримуються в Криму і на території Росії.

В цілому, за словами Зеленського, переговори з Ердоганом пройшли на конструктивному рівні. Обговорювали інвестиції в Україну, сприяння в реформах, ситуацію на Донбасі і кроки, які були зроблені для повернення утримуваних осіб і досягнення миру.

"Ми про все говорили: і про дороги, і про житловий фонд, і про підприємства. Будемо докладніше розглядати і транспортну інфраструктуру. Необхідно зміцнювати стратегічне партнерство в сфері економіки. Принципово важливим для нас було заручитися підтримкою Туреччини в питанні збереження суверенітету і територіальної цілісності України ", - підкреслив Зеленський.

Ердоган ж, в свою чергу, заявив, що Туреччина профінансує будівництво житла для 500 сімей кримських татар. Також він знову підкреслив, що його країна не визнає незаконну анексію Криму.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Анкарі анонсували важливі домовленості, які мають намір досягти Зеленський і Ердоган під час переговорів в Києві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?