Зеленський різко відповів на нову нахабну претензію Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський різко відповів на нову нахабну претензію Путіна

Зеленський різко відповів на нову нахабну претензію Путіна
Джерело:  online.ua

Очільник Кремля Володимир Путін в ході брифінгу за підсумками "нормандського саміту" в Парижі у своєму стилі озвучив нову цинічну претензію українському лідеру Володимиру Зеленському. Президент РФ заявив, що хотів би рівних прав для російськомовного населення України. Однак глава української держави не розгубився і поставив на місце російського колегу чіткою відповіддю, повідомляє ONLINE.UA.

Очільник Кремля звернув увагу на те, що з 2020-го російськомовні школи переходять на українську мову навчання. А школи з мовами нацменшин, які належать до мов Євросоюзу, – з вересня 2023-го.

"Ми хочемо, щоб російськомовне населення не тільки на Донбасі, а й по всій Україні мало однакові демократичні права", – заявив президент РФ.

Почувши таку нахабну вимогу, Володимир Зеленський різко відрізав, що українці добре говорять українською, російською та англійською мовами.

"У нас це все не заборонено, і я це говорив сьогодні президенту РФ. І навіть сьогодні, говорячи про це, я можу продовжити російською мовою", – іронічно відповів на претензію Путіна український лідер.

Що цікаво, нещодавно одіозний російський дипломат, очільник МЗС РФ Сергій Лавров у своєму стилі влаштував істерику в ОБСЄ, цинічно звинувативши українське керівництво у "грубій дискримінації" російської мови в Україні. Така нахабна заява прозвучала з вуст представника РФ в ході засідання міністерської ради ОБСЄ в Братиславі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, якою була перша офіційна заява Володимира Путіна після особистої зустрічі із українським колегою Володимиром Зеленським.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?