Зеленський розглядає прямі переговори з РФ за прикладом Вірменії та Азербайджану
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський розглядає прямі переговори з РФ за прикладом Вірменії та Азербайджану

Зеленський розглядає прямі переговори з РФ за прикладом Вірменії та Азербайджану
Джерело:  online.ua

Нормандський формат не може бути єдиним методом врегулювання ситуації на Донбасі, під час саміту "Східного партнерства" Володимир Зеленський фактично підтвердив можливість прямих переговорів із Кремлем. Крім того, зважаючи на суттєве зниження ефективності згаданих чотиристоронніх перемовин, президент розглядає залучення до процесу США. 

Джерело: пресслужба ОП

На пресконференції в Брюсселі глава держави провів паралелі між російсько-українською війною та нещодавньою ескалацією між Азербайджаном та Вірменією. Звернувши увагу на те, що, попри загострення на лінії зіткнення, лідери цих країн зустрілися на саміті і домовилися про прямі переговори. Йдеться про зустріч президента Ільхама Алієва та прем'єра НіколаПашиняна. За словами Зеленського, між ними була "тепла зустріч"

Україна готова до будь-якого формату перемовин щодо врегулювання. Потрібне бажання Російської Федерації, і його немає... Віримо, що так колись буде і у війні між Україною та Росією, між нашими державами (про Вірменію та Азербайджан - ред.)

– Володимир Зеленський

Зниження ефективності Нормандського формату і залучення США

Попри те, що Україна лишається відданою продовженню перемовин "нормандської четвірки", та не бачить потреби їх просто заради зустрічі. Українські дипломати закликали до вирішення конкретник питань, як відкриття КПВВ на адмінлінії з Донбасом.

Україна виступає також за залучення США, але не у Нормандський, а у новий формат, готовності розширювати Нормандію наразі немає.

Я би хотів, щоби США грали провідну роль. Це може бути тристоронній формат. Але це не може бути без України... Нічого не може бути за спиною України.

Інформація про можливий напад РФ

Нагадаємо, останніх декілька місяців в українському медаіпросторі частіше фігурує інформація про можливий напад РФ. За даними української розвідки, атака може статися в січні-лютому наступного року і, ймовірно, включатиме авіаудари, застосування артилерії та бронетанкових військ. В РФ говорять про "штучне нагнітання істерики".

На думку західних аналітиків, сконцентрував на кордоні з Україною 90-тисячну армію глава РФ Володимир Путін намагається підвищити градус напруги, аби примусити Київ йти на поступки у врегулюванні конфлікту на Донбасі. Аби влада пішла на прямі перемовини з ватажками окупованих територій тим самим визнавши, що це внутрішній конфлікт і Росія нібито тут ні до чого.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?