Зеленський розкритикував Шольца за балансування між Україною і РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський розкритикував Шольца за балансування між Україною і РФ

Зеленський розкритикував Шольца за балансування між Україною і РФ
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський не приховує, що роздратований спробами німецького канцлера Олафа Шольца "зберегти рівновагу" у відносинах між Україною та РФ.

Джерело:  ZDF

Зеленський закликає Шольца припинити баланувати між Україною та РФ

Він (Шольц) та його уряд мають ухвалити рішення: не повинно бути ніяких спроб зберегти рівновагу у відносинах між Україною і Росією, – підкреслив український президент.

Окрім того, Зеленський вимагає, щоб Шольц був більш однозначним у відносинах із Україною.

За словами українського лідера, підхід офіційного Берліна, за якого потрібно продовжувати відносини з Києвом і Москвою так, щоб це якомога менше зашкодило ФРН, є хибним.

Реагуючи на чутки про можливий приїзд німецького канцлера в Україну, глава держави звернув увагу на те, що він не повинен обмежуватися лише світлинами.

Олаф Шольц та Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

Глава уряду ФРН має оголосити під час візиту про збільшення підтримки України та кандидатського статусу в ЄС, - вважає Володимир Зеленський.

Окрім того, український президент розраховує на посилення санкцій проти країни-агресорки.

Як уже згадувалося раніше, італійська газета La Stampa написала, що прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі, канцлер Німеччини Олаф Шольц та президент Франції Еммануель Макрон здійснять візит до України 16 червня.

За словами журналістів, цим візитом лідери мають намір продемонстувати підтримку трьох найбільших європейських країн українському лідеру Володимиру Зеленському.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?