Зеленський розкрив деталі евакуації захисників Маріуполя
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський розкрив деталі евакуації захисників Маріуполя

Зеленський розкрив деталі евакуації захисників Маріуполя
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський офіційно підтвердив, що операцію з безпечного виходу захисників Маріуполя проводять за участі західних партнерів України.

Джерело: "Єдині новини"

Евакуацію захисників Маріуполя проводять за участі західних партнерів

На сьогодні вивезено всіх цивільних людей – тих, які були заблоковані на заводі (Азовсталь – ред.). Евакуація всіх інших цивільних людей, які були біля заводу або в інших частинах Маріуполя — вона розпочата давно вже. Цивільних – вивезено. Медиків – вивезено. Вивезено важкопоранених, вивезено поранених. На цю мить, як ми з вами говоримо, я знаю, що відбувається також (у Маріуполі – ред.). Вивезені також, що найближчим часом, не днями навіть, завершиться вивезення всіх, - заявив глава держави.

За словами Володимира Зеленського, його команда домовлялися про те, що розблокуванням будуть займатися посередники – західні партнери. Зокрема, президент домовлявся з Туреччиною, Швейцарією, Ізраїлем, спочатку з офіційним Парижем через стосунки лідерів (цих країн – ред.) з Кремлем.

Коли ми бачили, що військовим шляхом розблокувати неможливо - наші військові отримали сигнал, що вони мають повне право вийти і зберегти своє життя, - підкреслив президент.

Український лідер звернув увагу на те, що він наполегливо просив у розмові з кожним лідером країн-партнерів щодо надання озброєння для розблокування Маріуполя військовим шляхом.

Зеленський також підтвердив, що частина військовослужбовців ЗСУ були готові, в разі надання важкого озброєння від країн-партнерів, іти на військову деблокаду Маріуполя, попри ризики.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?