Зеленський розкрив деталі військової мільярдної угоди з Лондоном
Категорія
Світ
Дата публікації

Зеленський розкрив деталі військової мільярдної угоди з Лондоном

Зеленський розкрив деталі військової мільярдної угоди з Лондоном
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський, який прибув 7 жовтня до Лондона з офіційним візитом, анонсував підписання серйозної угоди з британською стороною. Договір торкатиметься розвитку українського флоту. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відеокоментар державного лідера, оприлюднений у медіа.

За його словами, угода про стратегічне партнерство передбачає виділення 1,6 мільярда фунтів стерлінгів, які спрямують на розбудову військово-морського флоту.

"Перш за все, чекаю на зустріч з прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном. Підпишемо угоду про стратегічне партнерство і про торгівлю між нашими країнами, яка дає можливість продовжити угоду про вільну торгівлю і розширити цю угоду після того, як Британія вийде з Європейського союз", - зауважив Зеленський.

Другим питанням стане згаданий військовий договір.

"Важливий стратегічний документ, будемо на військово-морській базі, підпишемо цей меморандум на суму 1,25 млрд фунтів стерлінгів. Ми всі вірили в те, що знову з'явиться військово-морський флот в Україні", - додав президент.

Нагадаємо, візит Зеленського у Велику Британію триватиме до 8 жовтня. Зокрема, разом з Оленою Зеленською він зустрінеться із герцогом і герцогинею Кембриджськими.

Як повідомляв ONLINE.UA, офіційний Лондон вже підготувався до його приїзду і затвердив низку важливих рішень щодо України. Зокрема, вже прийнято рішення про виділення фінансової допомоги в розмірі 5 млн фунтів (майже 5,5 млн євро). Ці гроші будуть спрямовані для підтримки українців на Донбасі, де вже сьомий рік триває військова агресія Росії проти України. Також Лондон виділить 600 тисяч фунтів на підтримку місії ОБСЄ, яка працює на сході.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?