Зеленський розкрив усі питання для опитування на виборах
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський розкрив усі питання для опитування на виборах

Зеленський розкрив усі питання для опитування на виборах
Джерело:  online.ua

Стали відомі три фінальні запитання, які поставлять громадянам під час опитування у день місцевих виборів по всій Україні. Оголосив їх особисто президент Володимир Зеленський. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на оприлюднене відеозвернення.

Згідно із заявою державного лідера, питання торкатимуться політичних та суспільних напрямків, найбільш суперечливих ініціатив.

"Питання номер три: чи потрібно скоротити Верховну Раду України до 300 народних депутатів?" - оголосив Зеленський.

Четверта теза стосується легалізації медичного каннабісу для позбавлення болю людей з важкими хворобами.

П'яте питання пов'язане з безпековим напрямком, у його основі — гарантії територіальної цілісності України за Будапештським меморандумом та їх виконання.

Цей документ підписали 1994 року, українська сторона зобов'язалася позбутися ядерної зброї за гарантії захисту з боку США, Великої Британії та Росії.

Нагадаємо, опитування відбудеться у день проведення місцевих виборів 25 жовтня прямо на виборчих дільницях. Спікер парламенту Дмитро Разумков порівняв такий крок з екзит-полом, а не референдумом, який мав би конкретні юридичні наслідки.

Як повідомляв ONLINE.UA, заступниця очільника фракції "Слуги народу" Євгенія Кравчук поділилася з українцями важливою інформацією — вона офіційно заявила, що масштабне всеукраїнське опитування, ініціатором якого є глава держави Володимир Зеленський, буде організовувати громадська організація, а профінансують його меценати.

За словами політикині, український лідер особисто давав орієнтири й вибирав напрямки 5 питань "всенародного опитування". Окрім того, Євгенія Кравчук звернула увагу на те, що фінансувати його будуть саме меценати і винятково коштами "українського походження".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?