Зеленський розпочав зустріч з Шольцом — онлайн-трансляція
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський розпочав зустріч з Шольцом — онлайн-трансляція

Зеленський розпочав зустріч з Шольцом — онлайн-трансляція
Джерело:  online.ua

14 лютого до Києва прибув канцлер Німеччини Олаф Шольц. Він проведе зустріч з президентом України Володимиром Зеленським. 

Джерело: Офіс президента

Візит Шольца до Києва

Канцлер Німеччини вже прибув до Києва та розпочав зустріч з президентом Зеленським.

Напередодні свого візиту Шольц заявив, що будь-який напад Росії призведе до «суворих санкцій, які ми ретельно підготували і які ми можемо негайно ввести в дію».

(Ці поїздки) про те, як ми можемо знайти спосіб забезпечити мир в Європі, - сказав він.

Очікується, що Шольц і Зеленський обговорять, як Німеччина може допомогти стабілізувати економіку України після того, як побоювання неминучої війни вплинули на її валюту.

Після Києва Шольц вирушить до Москви для зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним. Очікується, що канцлер використає поїздку, щоб пояснити РФ економічні втрати вторгнення в Україну, повідомили джерела в німецькому уряді.

Голова МЗС Дмитро Кулеба раніше висловлював думку, що в України немає завищених очікувань від зустрічі Шольца та Зеленського.

У нас немає якихось надто завищених очікувань, але це буде перша тривала предметна розмова між канцлером Німеччини та президентом України, де вони справді синхронізують свої позиції, з якими канцлер поїде до Москви, - сказав Кулеба.

Спільний брифінг Зеленського та Шольца повинен розпочатися орієнтовно о 14.20

Зустріч Шольца з Байденом

7 лютого Олаф Шольц зустрівся з президентом США Джо Байденом, головною проблемою переговорів стала можливість перекриття газопроводу Північний потік-2 у разі ескалації РФ.

Під час прес-конференції після зустрічі в Овальному кабінеті Байден чітко заявив, що проект газопроводу не буде розвиватися, якщо Росія вторгнеться в Україну.

За словами високопоставлених чиновників адміністрації, це позиція, яку він та американські чиновники займали протягом тижнів, і вона була ключовим моментом обговорення з новим урядом Шольца.

Але сам Шольц відмовився навіть назвати проєкт під час прес-конференції і відмовився від зобов’язань зупинити газопровід у разі вторгнення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?