Зеленський розповів, коли може завершитись війна на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський розповів, коли може завершитись війна на Донбасі

Зеленський розповів, коли може завершитись війна на Донбасі

Президент Володимир Зеленський сподівається, що вже у 2020 році війна на Донбасі завершиться. Про це він заявив сьогодні ході брифінгу на саміті Україна – ЄС, передає ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

За словами глави держави, позитивною тенденцією є те, що обидві сторони рухаються до стійкого припинення вогню.

«Розумію – не так швидко, як хотілося б. Тому що фактично ми рухаємося по мінному полю, у всіх сенсах цього слова», – розповів Зеленський.

Президент України підтвердив, що єдиною «зброєю», якою можна зупинити війну і повернути мир, є дипломатія. Також він додав, що попереду «багато роботи» з відновлення Донбасу.

Щодо зняття так званої «економічної блокади», то Україна, за словами Зеленського, готова це зробити тільки за умови повернення незаконно націоналізованих українських підприємств.

«Щодо питань з економічною блокадою, я не хочу, щоб мене тут неправильно зрозуміли. Ви знаєте, що все це можливо, ми в Мінську про це говоримо. Я пам'ятаю, як пана Кучму інтерпретували ЗМІ – інтерпретували неправильно. Все можливо, все найближчим часом можна відкрити, але, будь ласка, тоді поверніть наші незаконно націоналізовані підприємства, розташовані зараз на тимчасово окупованих територіях», – сказав президент.

Нагадаємо, що під час сьогоднішнього саміту «Україна – ЄС» Володимир Зеленський повідомив, що секторальні та «кримські» санкції з боку Європейського союзу проти Росії будуть продовжені на наступні 12 і 6 місяців відповідно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?