Зеленський розповів про важливе питання, яке обговорив з Ердоганом
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський розповів про важливе питання, яке обговорив з Ердоганом

Зеленський розповів про важливе питання, яке обговорив з Ердоганом
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський обговорив з турецьким лідером Реджепом Ердоганом питання газу під час візиту останнього до Києва — у понеділок, 3 лютого. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресконференцію лідерів за підсумками переговорів.

За словами українського голови, йдеться про потенційний імпорт палива з Азербайджану. Він проходить Туреччиною через газогін TANAP.

"Для нас важливі питання диверсифікації джерел енергопостачання. Ми обговорили можливість транспортування каспійського газу газогоном TANAP через відповідні конектори до України", – пояснив Зеленський.

Відомо, що TANAP тягнеться на 1850 кілометрів. Він — частина загального газового коридору в 3500 кілометрів, який з'єднується з європейськими об'єктами.

Наразі Трансанатолійський газопровід здатний транспортувати до 16 мільярдів кубометрів палива. До 2023 року його потужності зміцнішають до 23 мільярдів.

Загальна потужність TANAP на завершальному етапі становитиме, як передбачається, вже близько 60 мільярдів кубометрів газу на рік.

Як повідомляв ONLINE.UA, наприкінці січня цього року у "Нафтогазі" виступили із заявою щодо можливого зниження ціни газу. Промислові підприємства можуть отримувати паливо дешевше на 10-15% у лютому, але це залежатиме від умов, на яких його купуватимуть споживачі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?