Зеленський створив координаційну раду - що необхідно знати кожному
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський створив координаційну раду - що необхідно знати кожному

Зеленський створив координаційну раду - що необхідно знати кожному
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський створив координаційну раду з протидії поширенню коронавірусу COVID-19. Український лідер уже підписав відповідний указ. В документі вказано, що поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої SARS-CoV-2, створює загрозу особистій, громадській та державній безпеці, спричиняє тяжкі соціально-економічні та демографічні наслідки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ОПУ.

Зазначається, щоб посилити захист населення указом глави держави утворюється координаційна рада з протидії поширенню COVID-19 як консультативно-дорадчий орган при президентові України.

Варто зазначити, що головним завданням ради є моніторинг ситуації та напрацювання пропозицій щодо здійснення ефективних заходів, спрямованих на протидію поширенню COVID-19 в Україні.

Вказано, що координаційна рада з протидії поширенню COVID-19 має право:

  • одержувати в установленому порядку від державних органів та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій інформацію, документи та матеріали;

  • запрошувати на засідання та заслуховувати інформацію представників міністерств, інших центральних і місцевих органів виконавчої влади, керівників державних підприємств, установ та організацій з питань, що належать до її компетенції.

Окрім того, зазначається, що до координаційної ради крім президента входять очільник МВС Арсен Аваков, секретар РНБО Олексій Данілов, голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко, міністр охорони здоров’я Ілля Ємець, очільник ОПУ Андрій Єрмак, міністр інфраструктури Владислав Криклій, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, заступник міністра охорони здоров’я головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, глава уряду Денис Шмигаль.

Варто зазначити, що секретарем координаційної ради визначено заступника керівника ОПУ Кирила Tимoшенка.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  влада Львівщини виступила з невідкладною заявою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?