Зеленський створив раду з питань деокупації Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський створив раду з питань деокупації Криму

Зеленський створив раду з питань деокупації Криму
Джерело:  online.ua

15 серпня офіційно стало відомо, що український лідер Володимир Зеленський підписав указ про створення консультативної ради з питань деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території АР Крим та міста Севастополя.

Джерело: сайт ОПУ

Зеленський створив раду з питань деокупації Криму

Наразі відомо, що глава держави сформував цю раду з метою координації заходів з питань деокупації, реінтеграції та відновлення територіальної цілісності України, захисту прав та інтересів громадян України, подолання наслідків і відшкодування шкоди, завданої державі Україна, її громадянам та юридичним особам у зв'язку зі збройною агресією та тимчасовою окупацією РФ частини території України, а також проектів і заходів у рамках діяльності Кримської платформи.

Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

Окрім того, наголошується, що очільник ОПУ Андрій Єрмак повинен протягом найближчих декількох тижнів внести пропозиції щодо персонального складу цієї Консультативної ради.

Основними завданнями Консультативної ради є:

  • підготовка пропозицій щодо пріоритетів діяльності Ради;

  • діяльність у рамках Кримської платформи;

  • підготовка пропозицій щодо удосконалення законодавства з питань, що стосуються деокупації та реінтеграції Криму.

Варто також зазначити, що очільником Консультативної ради є український лідер Володимир Зеленський.

Секретарем Ради - є постійна представниця президента в АР Крим Таміла Ташева.

Також в указі президента вказано, що до складу Ради також входять керівник ОП, секретар РНБО, глава СБУ, генпрокурор (за згодою), міністри, заступники глави ОП, глава Меджлісу (за згодою), тощо.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?