Зеленський та Алієв підписали декларацію щодо співпраці України й Азербайджану
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський та Алієв підписали декларацію щодо співпраці України й Азербайджану

Зеленський та Алієв підписали декларацію щодо співпраці України й Азербайджану
Джерело:  online.ua

14 січня у Києві відбулися перемовини глави держави Володимира Зеленського та президента Азербайджану Ільхама Алієва - вказано, що сторони підписали декларацію про обопільну готовність надавати підтримку суверенітету й територіальній цілісності обох держав.

Джерело:  сайт  Офісу президенту України

Зеленський та Алієв підписали Спільну декларацію щодо поглиблення стратегічного партнерства

Ми підписали Спільну декларацію президентів України й Азербайджану. Нею закріплено готовність надавати обопільну підтримку суверенітету й територіальній цілісності наших держав у міжнародно визнаних кордонах, спільну протидію гібридним загрозам, прагнення забезпечити мир і стабільність у Чорноморсько-Каспійському регіоні та за його межами, - йдеться в заяві президентів України та Азербайджану.

За словами лдерів країн, цей документ підтверджує готовність їхніх комнад до поглиблення стратегічного партнерства.

Так, вказано, що в ньому закріплені прагнення інтенсифікувати двосторонню предметну взаємодію в політико-безпековій, торговельно-економічній, паливно-енергетичній, військово-технічній, інфраструктурній, транспортній, авіабудівній, агропромисловій, культурно-гуманітарній та інших галузях.

Окрім того, наголошується, що в декларації визначена готовність до активізації співробітництва в питанні протидії гібридним загрозам; йдеться про подальше посилення співпраці у сфері оборонної промисловості шляхом завершення поточних та розробки нових спільних проектів.

Ільхам Алієв та Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

Ба більше, Зеленський та Алієв вирішили поглиблювати співпрацю країн в межах міжнародних та регіональних організацій і форумів, зокрема ООН, ОБСЄ, Ради Європи, ГУАМ, ОЧЕС.

Окрім того, вказано, що очільник правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко та міністр економіки Азербайджану Мікаіл Джаббаров підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва між Міністерством енергетики України, НАК «Нафтогаз України» та Міністерством економіки Азербайджанської Республіки і компанією SOCAR. У ньому прописані умови для розширення співпраці в енергетичній сфері та спільної реалізації проектів на нафтогазовому ринку України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?