Зеленський та керівники військового командування ЗСУ дали інтерв'ю журналісту Дмитру Комарову
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський та керівники військового командування ЗСУ дали інтерв'ю журналісту Дмитру Комарову

Зеленський та керівники військового командування ЗСУ дали інтерв'ю журналісту Дмитру Комарову
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський, голова військової розвідки Міноборони України Кирило Буданов, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський дали спільне інтерв'ю відомому журналісту Дмитру Комарову у рамках спецпроекту "Рік".

Джерело: інтерв'ю президента та військового керівництва України

Щодо початку вторгнення армії РФ в Україну 

За словами очільника ГУР Кирила Буданова, він 23 лютого минулого року доповів президенту Володимиру Зеленському, що вторгнення окупаційної армії РФ має розпочатись наступної доби, приблизно о четвертій ранку.

Зокрема, о 03:02 24 лютого 2022 року командувач Повітряних сил Микола Олещук наказав закрити повітряний простір країни.

Дав команду наступну: всі цілі, які входять до зони ураження зенітно-ракетних комплексів, знищувати із терміновим донесенням до вищого штабу, - зазначив Олещук.

За словами керівника Прикордонної служби Сергія Дейнеко, о 03.40 відбувся перший бій на кордоні із Луганською областю.

Я доповів міністру внутрішніх справ Денису Монастирському... Президенту я доповів, коли зрозумів, що то була не провокація, а справжнє вторгнення. Це було вже о 05:17, - зазначив Дейнеко.

За словами Сирського, о 04:05 йому зателефонував головнокомандувач Валерій Залужний та повідомив про початок вторгнення.

Президент Володимир Зеленський підкреслив, що було ухвалено рішення стояти до кінця.

Морально були готові вбивати ворога, а не чекати, що він заспокоїться і залишить нас у спокої, - зазначив зі свого боку Залужний.

Буданов про фінансове та матеріально-технічне забезпечення вторгнення окупаційної армії РФ 

Голова ГУР зазначив, що протягом чотирьох діб "Сбербанк Росії" скупив за максимальним курсом всю готівку, яку тільки міг.
За його словами, вона була накопичена у сховищах. Вони чекали, доки зайдуть свої, щоб зі своїми людьми проводити потрібну політику, просто роздаючи готівку.

Залужний підкреслив, що в РФ високо розвинена військова думка.

Відповідно, підходячи до такого питання, як повномасштабна агресія проти України, підготовка до неї проходила комплексно, що стосується всіх сфер діяльності збройних сил Російської Федерації. Я в цьому впевнений, що ця операція планувалося досить детально, - зазначив головнокомандувач ЗСУ.

При цьому, за словами Сирського, Росія заводила техніку, вони рухалися по 100-200 одиниць і лише у складі екіпажів, оскільки на них не було розрахунків.

Їм потрібно було створити картинку масованого наступу та безальтернативності здачі… Чому кажуть, що росіяни тупі, не розуміли, що буде війна, вони не брали паливозаправники? Це все правда, але правда зовсім інша. Справа в тому, що вони розраховували не пізніше третьої доби… все це було їм не потрібно, - пояснює голова ГУР.

За словами Буданова, окупанти планували  швидку висадку повітряно-десантних військ і швидкий вхід до Києва.

Це був взагалі єдиний план - не пізніше третьої доби підняти прапор над адміністрацією президента зі зміною керівництва... Оскільки, на їхню думку, керівництво країни мало кудись втекти. Якщо ні - вони б його знищили. І не пізніше ніж на 10 добу погасити точкові прояви опору, якщо вони будуть, - розповів голова ГУР.

За його словами, якби висадка десанту вдалася, то Київ, найімовірніше, росіяни узяли б.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?