Зеленський та лідер Британії Сунак обговорили втечу армії РФ з Херсона
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський та лідер Британії Сунак обговорили втечу армії РФ з Херсона

Зеленський та лідер Британії Сунак обговорили втечу армії РФ з Херсона
Джерело:  online.ua

Британський лідер Ріші Сунак провів телефонні перемовини з президентом України Володимиром Зеленським на тлі заяв Кремля про відступ з Херсона. Окрім того, сторони обговорили продовження підтримки нашої країни офіційним Лондоном.

Джерело: Фейсбук-сторінка Володимира Зеленського

Зеленський провів перемовини з Сунаком щодо Херсона

Лідери погодилися, що будь-яке виведення російських військ з окупованого міста Херсон продемонструвало б значний прогрес українських сил та підтвердило б слабкість російського військового наступу, але було б правильно продовжувати проявляти обережність, поки над містом не буде піднято український прапор, - сказано в заяві британської сторони.

Окрім того, наголошується, що Ріші Сунак високо оцінив хоробрість українських воїнів та підтвердив непохитну військову, економічну та політичну підтримку з боку офіційного Лондона.

За його словами, влада Британії буде продовжувати надавати подальшу військову допомогу, включно з 1000 ракет класу "земля-повітря" та понад 25,000 зимовими комплектами для військ, які призначені для екстремально холодної зими.

Український лідер уже прокоментував переговори з Ріші Сунаком

Провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Британії Ріші Сунаком. Обговорили різносторонню оборонну підтримку України та допомогу з проходженням зимового періоду. Підтримали продовження "зернової ініціативи" та узгодили позиції напередодні важливих міжнародних заходів, - розповів президент України.

Також вказано, що сторони обговорили важливість продовження скоординованої міжнародної підтримки України.

Зеленський та Сунак дійшли висновку, що країна-агресорка повинна бути притягнута до відповідальності за усі скоєні нею злочини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?