Зеленський терміново подзвонив Меркель
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський терміново подзвонив Меркель

Зеленський терміново подзвонив Меркель
Джерело:  online.ua

Глава держави України Володимир Зеленський під час телефонної розмови з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель обговорив підготовку до зустрічі у "нормандському форматі". Президент закликав Меркель терміново провести зустріч лідерів країн Нормандської четвірки для обговорення мирного процесу та узгодження подальших кроків щодо врегулювання конфлікту.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ОПУ.

Вказано, що Меркель погодилась із необхідністю проведення зустрічі на найвищому рівні найближчим часом. Домовлено про підготовчу зустріч дипломатичних радників глав держав та урядів 2 вересня цього року. Також сторони детально обговорили результати саміту G7 у Франції. Президент України подякував за послідовну позицію ФРН щодо неможливості повернення Росії до "Сімки" в умовах агресії проти України та окупації Криму.

"Окрім того, Зеленський поінформував про безпекову ситуацію на сході України і підтвердив, що Україна залишається послідовною у виконанні своїх зобов’язань щодо мирного врегулювання на Донбасі з використанням політико-дипломатичних механізмів",- сказано в повідомленні.

Як повідомляє ONLINE.UA, німецький уряд відреагував на заклики українського лідера щодо скорішої організації зустрічі "нормандської четвірки". Проте Берлін  оголосив неготовність назвати  точну дату таких переговорів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?