Зеленський терміново подзвонив Меркель: що обговорювали
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський терміново подзвонив Меркель: що обговорювали

Зеленський терміново подзвонив Меркель: що обговорювали
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський в ході телефонної розмови обговорив з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель шляхи активізації мирного врегулювання на Донбасі, питання транзиту газу і перспектив реалізації інвестиційних проектів, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу президента.

"Співрозмовники обговорили шляхи подальшої активізації мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Було позитивно відзначено результати нещодавньої зустрічі дипломатичних радників у Нормандському форматі в Парижі, що має надати поштовх діяльності Тристоронньої контактної групи" - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що сторони наголосили на необхідності досягнення найближчим часом прогресу у звільненні українських заручників і політичних в’язнів, а також завершенні процесу розведення сил та засобів у Станиці Луганській, зокрема шляхом демонтажу фортифікаційних споруд і здійснення розмінування.

"Володимир Зеленський та Ангела Меркель також зупинилися на питанні подальшого забезпечення транзиту газу територією України" - повідомили у пресслужбі.

Окрім того, політики обговорили перспективи реалізації двосторонніх інвестиційних проектів.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Меркель пояснила свій не надто здоровий стан  під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?