Зеленський терміново подзвонив Путіну: що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський терміново подзвонив Путіну: що сталося

Зеленський терміново подзвонив Путіну: що сталося
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський провів термінову телефонну розмову з очільником Кремля Володимиром Путіним, в ході якої сторони обговорили чимало важливих питань, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс президента України у Facebook.

"Глава Української держави відзначив важливість нещодавнього повернення Росією українських кораблів. Водночас Володимир Зеленський наголосив на необхідності повернення всього озброєння, обладнання та документації, що перебували на цих суднах", - йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що сторони також "торкнулися питання газових переговорів у тристоронньому форматі Україна – Росія – ЄС".

На жаль, інших подробиць розмови в Офісі президента не повідомляють.

Що цікаво, у пресслужбі очільника Кремля кажуть, що розмова відбулася за ініціативою Зеленського з урахуванням запланованого на 9 грудня саміту в "нормандському форматі".

"Під час спілкування президенти торкнулися ситуації з передачею трьох військових кораблів" і "детально обговорили газову проблематика, включаючи питання продовження транзиту і відновлення прямих поставок російського газу в Україну. Досягнуто домовленість про продовження контактів на різних рівнях", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, глава держави  Володимир Зеленський після огляду повернених РФ катерів "Бердянськ" і "Нікополь" та буксира "Яни Капу" в Очакові заявив, що на них не вистачає частини озброєння і обладнання, а також пообіцяв, що Україна вимагатиме від Росії повернути "все що там є".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?