Зеленський терміново прийшов до Ради - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський терміново прийшов до Ради - що сталося

Зеленський терміново прийшов до Ради - що сталося

Український лідер Зеленський 6 лютого несподівано для всіх прийшов на засідання фракції "Слуга народу" і закликав народних обранців голосувати за земельну реформу. Про це пише видання "Українська правда" з посиланням на свої анонімні джерела в Раді, передає ONLINE.UA.

Наразі відомо, що засідання фракції почалося о 9-й ранку, до початку роботи парламенту о 10-й ранку воно закінчилося. 6 лютого український парламент розглядатиме законопроект про відкриття ринку землі.

"Зеленський вмовляє депутатів проголосувати реформу землі в другому читанні до кінця цього тижня – тобто за четвер-п’ятницю. Спікер Дмитро Разумков каже, що на це треба мінімум тиждень. Депутати вирішили йти по регламенту і не поспішати. Крім ринку землі, обговорювали закон про зменшення кількості депутатів Верховної Ради до 300", - сказано в повідомленні видання.

Окрім того, в українського лідера запитували про обшуки СБУ на каналі "1+1". Глава держави запевняв депутатів, що обшуки не мають нічого спільного із професійною діяльністю журналістів – шукають, хто прослуховував і хто монтував записи розмов глави Кабміну Олексія Гончарука.

Важливо звернути увагу на те, що кадрові питання Кабінету міністрів президентська фракція не обговорює, хоча це також планувалося.

Як відомо, 13 січня аграрний комітет парламенту презентував остаточну версію законопроекту про ринок землі. Документ передбачає, що ціна продажу паю не може становити менше її нормативної грошової оцінки, а обмеження для покупки землі в одні руки встановлено на рівні 10 тисяч гектарів.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Зеленський виступив з гучною заявою.  За його словами, запропонований владою України закон про ринок землі є найбільш лояльним з чинних в інших країнах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?