Зеленський терміново їде на Донбас - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський терміново їде на Донбас - що сталося

Зеленський терміново їде на Донбас - що сталося
Джерело:  online.ua

На наступному тижня в Україну з робочим візитом приїде президентка Швейцарії Симонетта Зоммаруга, з якою український глава Володимир Зеленський відвідає Донбас. Візит швейцарського лідера до Києва запланований на 20-23 липня. Під час поїздки на Донбас, Зоммаруга особисто ознайомиться з політикою безпеки і соціально-економічною ситуацією в регіоні, а також проконтролює реалізацію проектів швейцарської гуманітарної допомоги, наданої для Донбасу. Про візит Зеленського і Зоммаруга на Донбас 13 липня повідомив Офіс президента України, передає ONLINE.UA.

"Програмою візиту передбачені переговори глав держав у форматі віч-на-віч і в складі делегацій. Планується обговорення широкого спектру питань двосторонніх українсько-швейцарських відносин, а також взаємодії сторін на міжнародній арені", - анонсували в ОПУ візит президента Швейцарії в Україну.

Важливо відзначити, що президент Швейцарії не є главою держави, оскільки ці функції виконують колективно всі члени Федеральної ради. Обирається президент на один рік парламентом з числа членів Федеральної ради, вищого органу виконавчої влади, і має в основному представницькими функціями і повноваженнями.

Візит президентки Швейцарії Симонетти Зоммаруга до Києва стане першим після пандемії візитом іноземного лідера в Україну. Як відомо, Зоммаруга збиралася приїхати в Україну ще в кінці березня, але відклала заплановану поїздку через пандемію. Раніше в Офісі президента заявляли, що влітку 2020 можливі ще один-два візити лідерів інших держав в Україні, але справжня активність почнеться восени, зокрема, і візити президента Зеленського за кордон.

Як повідомляв ONLINE.UA, посли ЄС терміново приїхали на Донбас. Разом з прем'єр-міністром України Денисом Шмигаль і главою МВС Арсеном Аваковим вони взяли участь в урочистих заходах з нагоди визволення Слов'янська від російських окупантів, які проходили на горі Карачун. Вони привітали з пам'ятною датою всіх городян і учасників героїчних подій, коли Слов'янськ і Краматорськ в жорстких боях, в яких українська армія втратила 70 бійців, були звільнені від окупації військових Росії і її найманців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?