Зеленський терміново зустрівся з послами G7 - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський терміново зустрівся з послами G7 - що сталося

Зеленський терміново зустрівся з послами G7 - що сталося
Джерело:  online.ua

5 березня в ході робочої поїздки до Полтавської області глава держави Володимир Зеленський провів термінову та невідкладну зустріч з послами країн G7 та очільник представництва Євросоюзу в Україні. Президент запевнив міжнародних партнерів у незмінності курсу з оновленим Кабміном. Про переговори сторін інформує ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ОПУ.

Український лідер вкотре наголосив, що перезавантаженням уряду хоче поліпшити результативність роботи. Окрім того, він додав, що пріоритети у зовнішній та внутрішній політиці залишаться незмінними. Також Володимир Зеленський подякував главам дипломатичних представництв країн G7 за допомогу з реформами.

"Президент наголосив на незмінності обраного курсу на реалізацію урядом та Верховною Радою політики, спрямованої на забезпечення добробуту, безпеки, захисту прав і свобод українців, а також на створення сильної правової держави, яка служить громадянину", - сказано в повідомленні.

Як відомо, 4 березня український парламнет неочікувано для багатьох українців звільнив Олексія Гончарука з посади глави уряду на підставі поданої ним заяви. Це означає автоматичну відставку усього Кабміну. Цього ж дня Верховна Рада 291 голосом проголосувала за призначення прем’єр-міністром Дениса Шмигаля. Окрім того, народним обранцям в Раді роздали подання на призначення міністрами в кабінеті новобраного прем’єра Дениса Шмигаля. У списку було 15 прізвищ.

Як повідомляв ONLINE.UA, 5 березня український парламент висловив недовіру генеральному прокурору Руслану Рябошапці та проголосував за його звільнення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?