Зеленський ухвалив важливе рішення проти РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський ухвалив важливе рішення проти РФ

Зеленський ухвалив важливе рішення проти РФ
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський наголосив, що схвильований тим, що Україна імпортує електроенергію з Росії та Білорусі. Саме тому президент доручив очільнику Кабінету міністрів Денису Шмигалю зупинити таку співпрацю. Варто зверунти увагу на те, що таке рішення Зеленський висвітлив у відповідь на звернення народного обранця від "Європейської Солідарності" Михайла Бондара. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  Фейсбук  політика.

"У відповідь на моє звернення, Зеленський обіцяє на найближчому засідання РНБО підняти питання закупівлі електрики у країни-агресора і її пособника... Шмигаль повинен на засіданні уряду зупинити закупівлю струму в окупантів", - наголосив Михайло Бондар.

Як відомо, Володимир Зеленський нещодавно розповів, що вже детально обговорював проблеми національної безпеки у енергетичній сфері з секретарем Ради нацбезпеки та оборони Олексієм Даніловим.

За його словами, наразі відбувається поступове накопичення вугілля на складах теплових електростанцій. Глава держави поділяє стурбованість Бондара у тому, що офіційний Київ закуповує електроенергію у держав, які не є членами Енергетичного Співтовариства. Український лідер наголосив на необхідності законодавчо врегулювати таке обмеження. Саме тому Володимир Зеленський доручив Данілову внести проєкти рішення на найближчі засідання РНБО з енергетичних питань.

Як уже згадувалося раніше, рік тому Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, заборонила імпорт електроенергії з Білорусі та Росії. Однак з 2021 року імпорт з Білорусі поновили. Як пояснюють в "Укренерго", все тому, що відповідна заборона стосувалась лише 2020 року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Володимир Зеленський повернув до українського парламенту  зі своїми пропозиціями закон "Про внесення змін до Закону України "Про запобігання корупції" щодо впорядкування окремих питань захисту викривачів".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?