Зеленський відклав призначення голови Одеської області: названі причини
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський відклав призначення голови Одеської області: названі причини

Зеленський відклав призначення голови Одеської області: названі причини
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський вирішив відкласти призначення Андрія Андрейчикова главою Одеської ОДА. Про це глава держави заявив сьогодні, перебуваючи з візитом в Одесі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт президента.

За словами Зеленського, новий глава Одещини буде призначений за результатами відкритого конкурсу.

«Ми мали дуже гарний експеримент у Львівській області. І не можемо ризикувати в Одесі. Ми проведемо конкурс. Дуже відповідальна місія. Не хочемо вас, одесити, підвести», – сказав президент.

Як заявив Володимир Зеленський, він особисто знає Андрейчикова, але «є багато людей, які маніпулюють у засобах масової інформації».

Відомо, що ця кандидатура викликала суперечливу оцінку серед багатьох одеситів. За даними журналістів, Андрій Андрейчиков веде бізнес з невизнаним Придністров’ям та пов’язаний з одіозним екс-нардепом Ігорем Марковим, який має відверто українофобські погляди.

Крім кадрових питань глава держави приділив також увагу господарським проблемам регіона. Під час відвідин Одеського морського порту Володимир Зеленський висловив невдоволення його фінансовими показниками. Заступник керівника Офісу президента Олексій Гончарук заявив, що цифри демонструють негативні тенденції в роботі порту протягом останніх трьох років.

«Вони показують, що дохідність і чистий прибуток порту впав у 16 разів. Ми бачимо, що ефективність зменшується, а витрати зростають. У нас є величезна кількість сигналів, що в морському порту діяльність здійснюється далеко не завжди в інтересах держави. Нас дуже цікавить практика, коли державні буксири здаються в оренду за півціни приватним компаніям погодинно. Нас дуже цікавить, що єдиний в’їзд на державний порт контролює приватна компанія», – зазначив Олексій Гончарук.

Також він уточнив, що Одеський порт за останні три роки втратив 15% вантажопотоку. Ще однією з проблем порту є контрабанда, рівень втрат від якої становить приблизно 1 млн доларів на день.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський вчора прокоментував петицію про зменшення до 100 чоловік кількості народних депутатів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?