Зеленський в Одесі привітав моряків з Днем ВМС України
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський в Одесі привітав моряків з Днем ВМС України

Зеленський в Одесі привітав моряків з Днем ВМС України
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський під час сьогоднішнього візиту до Одеси зустрівся з особовим складом Військово-морських сил України та привітав їх з професійним святом. Відео з цієї зустрічі опубліковано на сторінці ВМС України в Facebook, повідомляє ONLINE.UA.

Також глава держави взяв участь в урочистостях з нагоди проведення чергових багатонаціональних морських навчаннь Sea Breeze – 2019.

У своєму виступі перед офіцерами та матросами ВМС Зеленський нагадав, що на початку тижня прийшла неприємна новина з Донбасу – в результаті обстрілу санітарного автомобіля в районі населеного пункту Водяне загинули двоє морських піхотинців-медиків – старший матрос Сергій Майборода і сержант Ірина Шевченко. Пам’ять загиблих вшанували хвилиною мовчання.

«Наша спільна мета – це сильні, оснащені сучасними кораблями, озброєнням і технікою Військово-морські сили України. На цьому шляху ми відчуваємо вагому підтримку з боку наших міжнародних друзів і партнерів, які сьогодні стоять з вами в одному строю», – наголосив президент, звертаючись до моряків.

Володимир Зеленський нагадав, що під час його візиту до Канади було домовлено значно посилити співпрацю двох країн в оборонній сфері. Це стосується також і забезпечення ВМС.

«Сьогодні міністр оборони України Степан Полторак вже предметно обговорить конкретні кроки цієї співпраці», – сказав він.

Під час ознайомлення з ходом навчань Sea Breeze – 2019 президент відвідав місця стоянки фрегата «Торонто» ВМС Канади, есмінця «Дункан» ВМС Великої Британії, українського десантно-штурмового катера «Станіслав», а також фрегата «Гетьман Сагайдачний» ВМС України.

Нагадаємо, що вчора Володимир Зеленський призначив нового голову Львівської ОДА.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?