Зеленський ветував закон про виділення пів мільярда на будівництво музею Голодомору
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський ветував закон про виділення пів мільярда на будівництво музею Голодомору

Зеленський ветував закон про виділення пів мільярда на будівництво музею Голодомору
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський наклав вето на ухвалений Верховною Радою закон про виділення додаткових 573,9 млн грн на завершення будівництва Національного музею Голодомору-геноциду.

Джерело:  законопроєкту №9437

Президент ветував скандальний закон про будівництво музею Голодомору

На сайті Верховної Ради повідомляється, що 27 липня законопроєкт повернуто до парламенту з пропозиціями глави держави.

У супровідних документах до законопроєкту та пов'язаних із роботою над ним наразі відсутній текст пропозицій президента.

Що відомо про скандал навколо будівництва Музею Голодомору

13 липня депутати проголосували за виділення додаткових 573,9 млн грн на завершення будівництва Національного музею Голодомору-геноциду.

Витрата такої великої суми коштів з бюджету на тлі воєнного стану обурила багатьох українців.

Також громадськість розізлила ідея замінити на щиті Батьківщини-Матері герб СРСР на герб України, оскільки наразі це не на часі.

Активісти закликали владу інвестувати гроші в армію та відновлення України, поки не закінчилася війна з Росією.

Попри критику з боку суспільства ексміністр культури Олександр Ткаченко виступав за те, щоб витратити понад 500 мільйонів гривень на завершення будівництва Національного музею.

Скандал навколо можливої заміни на щиті Батьківщини-Матері гербу СРСР також не вщухає.

Попри запевнення Міністерства культури, що використання сталі європейського виробника жодним чином не змінює кошторис проєкту з заміни радянського символу на монументі, а українського виробника - "Запоріжсталь", відкинули через начебто неналежну якість сталі, виявилося, що останній взагалі нічого не знав про претензії, а всю сталь для виготовлення герба надав безплатно та сплатив за розробку проєкту.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?