Зеленський відповів, як планує зупинити війну на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський відповів, як планує зупинити війну на Донбасі

Зеленський відповів, як планує зупинити війну на Донбасі
Джерело:  rbc.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що мир на Донбасі стане можливим після, перш за все, припинення зіткнень та розведення сил. Про це повідомляє ONLINe.UA з посиланням на "РБК-Україна".

Голова держави зустрівся зі словацькою колегою Зузаною Чапутовою. За його словами, допомогти Україні у досягненні миру повинне ОБСЄ.

"Повне і стійке припинення вогню, остаточне розведення сил у Станиці Луганській, яке має бути належним чином верифіковане ОБСЄ. Все це стане першими значними кроками на шляху до миру. Очікуємо, що Словаччина і надалі буде ставити в ОБСЄ питання про повне виведення окупаційних військ з України та повернення непідконтрольних територій", - підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, президент нещодавно наголошував на необхідності розведення сил під Станицею Луганською, де необхідно відновити міст неподалік від пункту перетину лінії зіткнення.

Як повідомляв ONLINE.UA, Зеленський заявив про очікування такого ж розведення сторін в околицях Петрівського та Золотого на Луганщині. Крім того, він сподівається на зустріч з лідерами РФ, Німеччини та Франції у "нормандському форматі" вже наприкінці вересня. Нещодавно стало відомо, що такі переговори доведеться дещо відкласти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?