Зеленський відреагував на загрозу збоку Придністров'я
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський відреагував на загрозу збоку Придністров'я

Зеленський відреагував на загрозу збоку Придністров'я
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський допускає вторгнення військ РФ з території Придністров'я, але це не представляэ значної загрози.

Джерело: інтерв'ю Зеленського італійському телеканалу

Придністров'я не становить значної загрози для України 

Із Придністров’я може бути атака. Там, ми розуміємо, що 100% людей контролює Росія. Військові там, як місцеві, так і росіяни, а місцеві вже давно мають паспорти і якісь незаконні придністровські, і РФ, молдовські. Там три паспорти в однієї людини. Там, чесно кажучи, немає ніякої цивілізації. Там хаос, - заявив Зеленський.

Голова держави припустив, що угруповання військ на території ПМР може складати близько 15 тисяч військових.

За словами президента, підконтрольний РФ військовий контингент на території ПМР не готовий до ведення бойових дій.

Президент України каже, що в Придністров’я немає кордонів із РФ, тому "вони можуть мати додаткову військову підтримку тільки з неба - з літаків.

Зеленський зауважив, що з тих 15 тис військових здатні воювати не більше 3 тис військових.

Я думаю, що це може бути виклик, але ми не бачимо там дуже великої загрози, - підкреслив голова держави.

 Окрім цього Зеленський зауважив, що українське суспільство відкинуло ідею Папи Римського Франциска щодо примирення з РФ.

Я вам поясню, як наше суспільство на це реагує: коли Папа молиться за Україну, ми йому завжди вдячні. Коли він показував на прикладі двох людей, які несли український і російський прапори, що повинна бути дружба, ми не змогли це сприйняти, - зазначив голова держави.

Президент наголосив, що наразі в Україні до триколору РФ ставляться як до символа загарбників.

Відбувся ментальний розкол, це вже не той прапор, що підіймається на змаганнях, на Олімпіадах. Сьогодні це прапор, з яким вони вбивали нас. І у нас ця асоціація. Складно зрозуміти, коли це прямо не стосується вас, - зазначив Зеленський.

За словами голови держави, Україна за підтримки світової спільноти і західних партнерів може перемогти у війні з РФ.

Їх армія в чотири рази більша, а їх держава у 28 разів більша, а ми в 10 разів сильніші як люди, тому що ми на своїй землі. Я вважаю, що якщо світ об'єднаний навколо нас і ми робимо все для цього, і, скажу відверто, ми і відчуваємо, що крок за кроком нам це вдається, то можна перемогти, коли ми боремося за правду і боремося не на самоті. Треба нас підтримувати постійно, і тоді перемога буде за нами, - наголосив Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?