Зеленський вимагає жорсткої реакції Франції на побиття українського школяра в Парижі
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський вимагає жорсткої реакції Франції на побиття українського школяра в Парижі

Зеленський вимагає жорсткої реакції Франції на побиття українського школяра в Парижі
Джерело:  online.ua

Український глава Володимир Зеленський шокований моторошним побиттям українського школяра в Парижі. Він вимагає невідкладної і жорсткої реакції влади Франції на дикий і варварський злочин. Президент нагадав, що побитий Юрій досі перебуває в лікарні у важкому стані з численними травмами, а лікарі роблять дуже обережні прогнози на його одужання. Зеленський наполягає, щоб нападники на українця опинилися у в'язниці. Про це повідомляє ONLINE.UA на пост президента в Telegram.

"Знайти і покарати нападників. Це навіть не просто наша вимога, це питання цивілізованості. У будь-якій країні такий напад заслуговує на жорстку реакцію держави", - написав Зеленський.

Він нагадав, що українця побили в Парижі ще 15 січня, коли підліток повертався зі школи. Зеленський підкреслив, що десятеро таких же підлітків напали на одного з єдиною метою - вбивати і калічити. Український глава додав, що цей напад шокує дикістю, варварством і ненавистю, тому чекає негайних дій офіційного Парижа, спрямованих на покарання злочинця.

"Посольство України у Франції залучено до цієї ситуації. Українська держава зробить все, щоб Юрій і його сім'я отримали необхідну допомогу, а розслідування - необхідні стимули. Вже є жорстка реакція міністра внутрішніх справ Франції Жеральда Дарманена і мера Парижа Анн Ідальго. Нападники однозначно повинні опинитися у в'язниці ", - підсумував Зеленський.

Нагадаємо, 15-річного українця побили в районі Ейфелевої вежі, біля торгового центру, коли він повертався зі школи з друзями. Невідомі, озброєні битами, ножами і металевими арматурами, раптово напали на підлітків - втекти вдалося всім, крім Юри. Після моторошного побиття підліток знаходиться в реанімації - він в комі, його стан критичний. У хлопця в декількох місцях пробитий череп, множинні переломи рук, ребер, ножові поранення, травма очей.

У мережі з'явилося відео з камери спостереження, на якому зафіксовано жорстоке побиття українця в Парижі. На відео видно, як хлопця, поваленого на землю, жорстоко б'є група, по всій видимості, також підлітків. Вони застосовують холодну зброю, палиці, стрибають на голову Юрія.

На даний момент відомо, що нападники на Юрія поки так і не знайдені. Рідні хлопчика кажуть, що у Юри не було ворогів, це ж підтвердили і в школі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Португалії помер українець після побиття офіцерами Держприкордонслужби. 40-річного Ігоря Гоменюка затримали в аеропорту Лісабона за спробу в'їхати в країну без дійсної візи, після чого його побили і зв'язали скотчем без доступу до їжі і воді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?