В Португалії вимагають відставки глави МВС після скандалу з вбивством українця
Категорія
Світ
Дата публікації

В Португалії вимагають відставки глави МВС після скандалу з вбивством українця

В Португалії вимагають відставки глави МВС після скандалу з вбивством українця
Джерело:  online.ua

В Португалії не вщухає скандал після вбивства громадянина України в еаропорту Лісабона. Так, опозиція країни почала публічно вимагати відставки очільника Міністерства внутрішніх справ на тлі обурення смертельним побиттям українця прикордонниками в центрі затримання в аеропорту. Зазначимо, що інцидент з вбивством чоловіка стався ще у березні 2020 року. 40-річного Ігоря Гоменюка затримали в аеропорту Лісабона за спробу в’їхати в країну без дійсної візи. Невдовзі після затримання він помер. Трьох офіцерів SEF, причетних до інциденту, згодом затримали та висунули їм звинувачення у вбивстві. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.

Зазанчається, що очільник МВС Едуарду Кабріта офіційно заявив про відставку глави португальської прикордонної служби (SEF). Окрім того, він згодився виплатити компенсацію родині загиблого. Після цього опозиція закликала Кабріту піти у відставку та поскаржилася, що він не провів належного розслідування інциденту, а також доволі не пропонував допомоги родині українця.

Сам міністр стверджує, що спілкувався з послом України та висловив співчуття родині Гоменюка.

"Ганебно, що уряд Португалії прийняв це рішення протягом багатьох місяців і прийняв його лише через тиск ЗМІ", — заявив Дуарте Маркес, депутат від опозиційних соціал-демократів.

В МВС Португалії стверджують, що у загиблого українця були судоми за день до смерті, а співробітники SEF не змогли забезпечити його ліками від епілепсії. У спеціальному звіті розповідається, як Гоменюк був зв'язаний скотчем понад сім годин без доступу до їжі та води, що призвело до "повільної асфіксії ... що зрештою призвела до його смерті".

"Кілька інших працівників SEF, включаючи медсестру, кілька разів заходили в приміщення протягом годин, коли Гоменюка били, і чули його крики, але не зупинили і не повідомили про інцидент. У звіті робиться висновок, що офіцери навмисно приховали правду, щоб уникнути будь-яких кримінальних чи дисциплінарних заходів", — сказано в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно стало відомо, що  в Кремлі сталося самогубство.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?