Зеленський вирішив зізнатися, чому не виконав одну із головних своїх обіцянок
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський вирішив зізнатися, чому не виконав одну із головних своїх обіцянок

Зеленський вирішив зізнатися, чому не виконав одну із головних своїх обіцянок
Джерело:  online.ua

Тема корупції в Україні — одна із найболючіших для українського суспільства та влади країни. Всі очікували, що ситуація різко зміниться після приходу на Банкову команди чинного президента Володимира Зеленського. Як відомо, взимку та навесні 2019 року Україну заполонили білборди і сітілайти з гучними обіцянкам: "Весна покаже, хто де вкрав", "Прийде весна – саджати будемо", які натякали на те, що після виборів президент Зеленський саджатиме корупціонерів. Однак вже на другий день після другого туру виборів, представник команди кандидата у президенти Володимира Зеленського Олександр Данилюк заявив, що президент не може саджати чи не саджати людей. Сам український лідер у своєму інтерв’ю до 100 днів президенства заявив, що судові процеси над корупціонерами почнуться восени. 20 жовтня Володимир Зеленський вирішив зізнатися, чому "провалив" ще одну свою гучну обіцянку — він заявив, що сам хоче знати і на всіх нарадах питає, коли ж почнуться обіцяні ним посадки, однак вплинути на цей процес не може, передає ONLINE.UA.

"Люди кажуть: "Весна прийшла, де посадки?" Вірите чи ні, але саме цим питанням та словами, які не можна казати на телебаченні, я починаю кожну нараду з керівниками всіх правоохоронних органів", — наголосив український лідер.

Володимир Зеленський переконує, що щоразу нагадує їм, що створені всі умови – є кримінальна відповідальність за незаконне збагачення, є можливість конфіскації незаконних активів, є "повна оперативна незалежність НАБУ І САП, якої не було з 2015 року", працює Вищий антикорупційний суд, перезавантажено НАЗК. Глава держави наголосив, що і "політична воля є, і… законодавчі, оперативні, матеріальні, психологічні умови є", однак гідний результат досі відсутній.

Український лідер наголосив, що головна причина "провалу" його обіцянки це те, що він не має права втручатися у роботу правоохоронців, однак може дати їй оцінку, і його оцінка – незадовільна. Володимир Зеленський плекає надію, що роботу правоохоронних органів "можна й потрібно виправити". Окрім того, глава держави закликав усіх депутатів зосередитися на антикорупційній стратегії на найближчі чотири роки.

На переконання Зеленського, "Україна без корупції – це не фантастика", і "байдуже, скільки заради цього потрібно буде змінити генеральних прокурорів, міністрів чи інших керівників".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Петро Порошенко назвав прізвище "головного корупціонера України".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?