Зеленський висунув вимогу своїй команді після загибелі 3 бійців ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський висунув вимогу своїй команді після загибелі 3 бійців ЗСУ

Зеленський висунув вимогу своїй команді після загибелі 3 бійців ЗСУ
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський заявив про три версії підриву військових Олександра Войтенка, В'ячеслава Олексієнка та Дмитра Мироненка на Донбасі 14 лютого. За його словами, це порушення правил поводження з боєприпасами, теракт та недбале ставлення до служби. Вказано, що Держбюро розслідувань вже почало розслідувати справу. Окрім того, український лідер висунув ультиматум своїй команді, заявивши, що за 10 днів він чекає на імена винних у цій трагедії та шляхи вирішення проблеми. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  Telegram  президента країни.

Як уже згадувалося раніше, бійці ЗСУ підірвалися на п'яти мінах ТМ-62, встановлених у шаховому порядку. Близько 9:20 ранку 14 лютого військові переміщувалися для несення служби на позиціях відділення взводу. Коли вони рухалися вздовж дороги за маршрутом, близько 9:30 пролунав вибух. Швидка прибула на місце, однак врятувати життя чоловіків не вдалося.

Наразі розглядають 3 ймовірні причини підриву:

  • порушення правил поводження з боєприпасами та вибуховими пристроями;

  • теракт незаконних збройних формувань дистанційного підриву міни;

  • недбале ставлення військових до служби, що виразилося в неналежній організації служби та переміщенні військових під час виконання бойових завдань.

"Додатково я даю завдання керівництву ЗСУ:

  • провести заняття щодо дотримання заходів безпеки при поводженні з вибухонебезпечними предметами, дотримання правил безпеки при пересуванні особового складу, озброєння та військової техніки на місцевості, висуванні на бойові позиції, спостережні пости та переміщенні між опорними пунктами;

  • до кінця місяця перевірити всі мінно-вибухові загородження на дорогах та шляхах сполучення. Важлива їхня доцільність. Застарілі та недоцільні міни – зняти, вказавши це у відповідних документах;

  • продовжити розмінування ще активніше: не має бути мін там, де вже не існує загрози швидкої атаки, де живуть люди, де постійно пересуваються наші військові", – заявив Володимир Зеленский, наголосивши, що за 10 днів він чекає на імена винних у цій трагедії .

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Франції розкритикували новий план Зеленського по Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?