Зеленський висунув вимогу щодо членства України в НАТО
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський висунув вимогу щодо членства України в НАТО

Зеленський висунув вимогу щодо членства України в НАТО
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україні потрібна конкретика щодо її членства у НАТО. 

Джерело: інтерв’ю Зеленського іноземним журналістам

Зеленський хоче конкретики від НАТО

Коли ми говоримо про НАТО, ми повинні глибше говорити про це питання. Я знаю, що це питання не дуже подобається багатьом чи деяким членам. Ми хочемо конкретики, нам на щось потрібно розраховувати, - сказав президент.

Він додав, що йому шкода, що не від України залежить, коли вона буде в НАТО.

Президент також підкреслив, що серед членів Альянсу є ті, хто не готовий нині підтримати членство України, попри ризики для її безпеки вже сьогодні.

Скажіть причини. Ну, ми не в НАТО. Ну так скажіть, що ми не в НАТО. Скажіть відкрито: ми ніколи там не будемо. Це до багатьох членів Альянсу. Хтось про це говорить, хтось боїться говорити, хтось приїжджає, ми тиснемо одне одному руку. Хтось говорить: "Знаєш, якби не ця держава… Ми обов’язково тебе підтримаємо". А хтось говорить інше: "Коли всі підтримають, ми також підтримаємо". Навіщо нам говорити про майбутнє? У нас ризики у нашому сучасному, - зазначив глава держави.

Зеленський зібрав невідкладну пресконференцію на тлі можливого нападу РФ

28 січня глава держави Володимир Зеленський зібрав міжнародні видання з метою обговорення актуальних українських проблем та відповіді на важливі запитання. Український лідер закликав не панікувати через можливість вторгнення Росії.

Зеленський звернув увагу на те, що публікації західних медіасвідчать про те, що вулицями України їздять танки й проходить мобілізація.

Глава держави публічно почав критикувати інформаційну політику країн Заходу.

Я не вважаю ситуацію більш напруженою, ніж у пік навчань. Тоді вона теж була дуже гостра. Але тоді такої інформаційної політики не було. Я говорив з президентом США, що ця політика повинна бути виваженою, – підкреслив президент України.

Володимир Зеленський озвучив пропозицію, щоб західні журналісти приїхали до Києва та побачили, чи їздять вулицями міста танки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?