Зеленський визнав нікчемними укази Путіна про визнання "незалежності" областей України
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський визнав нікчемними укази Путіна про визнання "незалежності" областей України

Зеленський визнав нікчемними укази Путіна про визнання "незалежності" областей України
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський визнав нікчемними укази президента РФ Путіна про визнання "незалежними" Криму, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

Джерело: указ Зеленського

Зеленський видав указ про юридичну нікчемність указів Путіна

В указі президента №687/2022 Про нікчемність актів, що порушують суверенітет та територіальну цілісність України постановлено:

Визнати нікчемними, тобто такими, що не породжують жодних юридичних наслідків, укази Президента Російської Федерації від 17 березня 2014 року № 147, від 21 лютого 2022 року № 71, від 21 лютого 2022 року № 72, від 29 вересня 2022 року № 685, від 29 вересня 2022 року № 686, а також будь-які інші рішення, акти та договори, прийняті, видані та укладені на підставі та/або у зв’язку з реалізацією зазначених указів Президента Російської Федерації, - йдеться в указі.

Указ посилається, на Акт проголошення незалежності України від 24 серпня 1991 року, де вказано, що територія України є неподільною і недоторканною, на Конституцію України, на договір між Україною і Російською Федерацією про українсько-російський державний кордон від 28 січня 2003 року, який не може бути припинений навіть внаслідок докорінної зміни обставин відповідно до статті 62 Віденської конвенції про право міжнародних договорів 1969 року.

РФ намагається анексувати окуповані території України

Нагадаємо, що 30 вересня президент РФ Володимир Путін оголосив про "приєднання" до РФ Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей України.

Перед цим він визнав "незалежність" Запорізької і Херсонської областей, а "незалежність" Донецької та Луганської було визнано 21 лютого.

Конституційний суд РФ визнав анексію "законною", як і Держдума РФ.

При цьому у Кремлі не знають територій областей, які вони намагаються анексувати.

Водночас, у Херсонській та Харківській областях триває контрнаступ ЗСУ, бойові дії тривають уздовж всієї лінії фронту.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?