Зеленський вніс до Ради законопроєкти про скорочення повноважень ОАСК
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський вніс до Ради законопроєкти про скорочення повноважень ОАСК

Зеленський вніс до Ради законопроєкти про скорочення повноважень ОАСК
Джерело:  online.ua

Після низки скандальних рішень Окружного адміністративного суду Києва 15 лютого в українському парламенті зареєстрували 3 законопроєкти про скорочення повноважень ОАСК. Варто звернути увагу на те, що їх ініціатором став глава держави Володимир Зеленський. Окрім того, наголошується, що 2 законопроєкти позначені як невідкладні. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  24 канал.

Що передбачають ініціативи

  • №5067 – внесення змін до Кодексу адміністративного судочинства України щодо підсудності справ Верховному Суду як суду першої інстанції. Ймовірно, мовиться про передачу низки справ ОАСК Верховному суду.

  • №5068 – зміни до деяких законів України щодо порядку обрання (призначення) на посади членів Вищої ради правосуддя та діяльності інспекторів відомства.

  • №5069 – внесення змін до статті про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за невиконання вимог дисциплінарного інспектора Вищої ради правосуддя.

Що важливо розуміти,тексту законопроєктів наразі немає.

Як уже згадувалося раніше, український лідер Володимир Зеленський анонсував ці законопроєкти нещодавно, звернувши увагу на те, що чимало українців незадоволені деякими кроками окремих суддів ОАСК. Саме тому президент країни наполягає на швидкому розгляді цих ініціатив.

Не можна не згадати про те,що декілька днів тому ОАСК повернув проспекту Степана Бандери у Києві стару назву - Московський. Також цей суд скасував постанову Кабмінету міністрів про нову редакцію українського правопису – це рішення також спровокувало чималий резонанс у суспільстві. Окрім того, одіозного очільника ОАСК Павла Вовка підозрюють у спробі захоплення влади. ВАКС навіть двічі дозволив примусово доставити Вовка до суду.

Як повідомляв ONLINE.UA, ще в листопаді 2020 року глава держави Володимир Зеленський заявив, що, в першу чергу, хоче розв’язати усі проблеми та запустити Вищу кваліфікаційну комісію суддів, а вже потім взятися за розпуск Окружного адміністративного суду Києва. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?